Politiek23 mei '19 08:46Aangepast op 23 mei '19 14:29

Rutte vs Baudet: politiek free fight-gevecht

Auteur: BNR Webredactie

Een politieke free fight. Dat was het debat vannacht tussen VVD-leider Mark Rutte en Thierry Baudet van Forum voor Democratie. De premier had Baudet uitgedaagd op de avond voor de Europese verkiezingen, omdat hij hem ziet als een gevaar voor Europa. 'Er zat wel inhoud in, maar de vorm domineerde', zegt politiek verslaggever Laurens Boven.

Rutte noemde Baudet een naïeve 'Ruslandknuffelaar', door zijn opstelling in het onderzoek naar Russische verantwoordelijkheid voor het neerhalen van vlucht MH17. Hoewel overtuigend is aangetoond dat de BUK-raket uit Rusland kwam, bleef Baudet vasthouden aan de complottheorie dat Oekraïne er mogelijk achter zit en trok hij de onafhankelijkheid van het onderzoeksteam in twijfel.

Saillant: Rutte zei dat Italië en Griekenland beter niet in de euro hadden kunnen zitten. Dit bleef niet onopgemerkt in Europa, zegt Boven. Verder bekvechtten de twee over een Nexit, over het belang van de euro en over immigratie. Nederland heeft veel economisch voordeel van de EU, zei Rutte.

( ANP BART MAAT)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen