Politiek9 jul '19 17:24Aangepast op 9 jul '19 18:55

Kinderopvangtoeslag-affaire veel groter dan gedacht

Auteur: BNR Webredactie

De kinderopvangtoeslag-affaire bij de Belastingdienst is nog veel groter dan staatssecretaris Menno Snel de Kamer vertelde. Uit onderzoek van Trouw en RTL Nieuws blijkt dat de Belastingdienst bij mogelijk duizenden ouders onterecht kinderopvangtoeslag stopzette en terugvorderde. Drie Kamerleden vragen staatssecretaris Snel om opheldering.

LUISTER OOK: Snel: 'Time out rechtszaken ouders’

LUISTER OOK: Schadevergoeding voor gedupeerde ouders

Sommige Kamerleden zijn bezorgd over het onbehoorlijk bestuur van de Belastingdienst dat naar boven kwam in dit dossier. Een van de drie Kamerleden is Pieter Omtzigt van CDA. Hij legt uit waarom hij staatssecretaris Menno Snel vragen blijft stellen. De Kamerleden willen weten hoe groot het probleem is, waarom het onderzoek nog niet is begonnen en wat staatssecretaris Snel voor de betrokkenen gaat doen. Daarnaast willen ze weten of er meer zaken zijn waarin de Belastingdienst onrechtmatig handelt. 'Als de Belastingdienst zich niet aan de wet houdt, hoe kun je de burger dan dwingen om zich wel aan de wet te houden', zegt Pieter Omtzigt.

Omtzigt vindt ook dat diegene die binnen de Belastingdienst opdracht gaf om de wet te overtreden gestraft moet worden. 'Waarom zou ik nog wetten maken als Tweede Kamerlid als de Belastingdienst het toch niet nodig vindt zich eraan te houden.'

Image
( ANP BART MAAT)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen