Politiek15 aug '19 16:35Aangepast op 15 aug '19 18:31

Groeicijfers CPB wisselend ontvangen

Auteur: BNR Webredactie

Afremmende groei, bezorgde ondernemers en een boze oppositie. Niet iedereen is blij met de 1,4 procent economische groei die het CPB voorspelt voor volgend jaar. De Tweede Kamer is nog met reces. Maar verslaggever Sophie van Leeuwen wist toch wat politici voor haar microfoon te krijgen.

Zo is minister Wopke Hoekstra van Financiën opgelucht dat er toch nog een lichte groei is in tijden van recessie. Ook de coalitie is redelijk tevreden dat het op dit moment allemaal nog mee lijkt te vallen. De oppositie is bezorgd over de koopkracht van de burger, vooral over de lagere inkomens, want die blijven volgens het CPB daarin een beetje achter.

Op Prinsjesdag, 17 september, weten we meer over welke maatregelen het kabinet gaat nemen.

Hoofdeconoom van het CBS Peter Hein van Mulligen presenteert cijfers over de economische groei, de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en het conjunctuurbeeld in het tweede kwartaal van 2019.
Hoofdeconoom van het CBS Peter Hein van Mulligen presenteert cijfers over de economische groei, de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en het conjunctuurbeeld in het tweede kwartaal van 2019. (ANP)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen