Politiek19 sep '19 18:52

Kabinet trekt geen extra geld uit voor lerarentekort

Auteur: BNR Webredactie

Het kabinet trekt geen extra geld uit voor de bestrijding van het lerarentekort. De linkse oppositie probeert bij de Algemene Beschouwingen de coalitie over te halen om de portemonnee te trekken. Maar premier Rutte wil dat alleen doen als de leraren instemmen met de CAO.

'Vooral Asscher bouwt zijn hele debat rondom zijn poging voor meer geld', ziet politiek verslaggever Laurens Boven tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen in de Tweede Kamer. Maar Rutte zegt dat hij geen misverstanden wilt en zegt stellig 'eerst de cao sluiten', Als dat lukt zegt Rutte dat hij geld wilt vinden voor 2020, maar wil geen bedragen noemen.

Verder is er nog altijd niet duidelijk wat Rutte en het kabinet willen financieren met het investeringsfonds dat is opgericht met geleend geld.

LUISTER OOK: Rutte zet pot met honing op tafel

LUISTER OOK: Algemene Politieke Beschouwingen

Leraren voeren tijdens een landelijke onderwijsstaking actie op het Malieveld. De onderwijsbonden willen onder meer hogere salarissen en een lagere werkdruk voor het onderwijspersoneel.
Leraren voeren tijdens een landelijke onderwijsstaking actie op het Malieveld. De onderwijsbonden willen onder meer hogere salarissen en een lagere werkdruk voor het onderwijspersoneel. (ANP BART MAAT)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen