Politiek3 okt '19 17:29Aangepast op 3 okt '19 18:08

GroenLinks gaat alle begrotingen van het kabinet goedkeuren

Auteur: BNR Webredactie

GroenLinks heeft bevestigd dat ze de komende maanden alle begrotingen van het kabinet goed gaan keuren. Ook wanneer er geen extra toezeggingen komen vanuit de coalitie. Opvallend, want het kabinet is van de oppositie afhankelijk voor een meerderheid in de Eerste Kamer. En nu heeft de rest van de oppositie geen poot meer om op te staan.

Julia Wouters, politicologe, en voormalig politiek adviseur van Lodewijk Asscher, heeft met heel veel interesse naar de speech van Jesse Klaver tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen geluisterd waarin hij zei dat hij zou stoppen met 'scorebordpolitiek'.

Ze was eerst gecharmeerd. Tot Klaver zei alle begrotingen te willen steunen. 'Ik snap dat je niet wil scoren voor de bühne, maar als partij heb je idealen en wil je bereik voor je achterban. Als je alles al weggeeft van tevoren heb je daarna geen poot meer om op te staan', zegt Wouters. 'Waarom zou je stemmen op een partij die zo makkelijk instemt met de concurrentie', vraagt Wouters zich af.

Lilian Marijnissen (SP), Lodewijk Asscher (PvdA) en Jesse Klaver (GroenLinks) tijdens de tweede dag van de Algemene Politieke Beschouwingen.
Lilian Marijnissen (SP), Lodewijk Asscher (PvdA) en Jesse Klaver (GroenLinks) tijdens de tweede dag van de Algemene Politieke Beschouwingen. (ANP ROBIN VAN LONKHUIJSEN)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen