Politiek4 okt '19 17:23

'Zo min mogelijk boerenbedrijven raken'

Auteur: BNR Webredactie

D66-Kamerlid Tjeerd de Groot blijft bij zijn eerdere opmerking dat de Nederlandse veestapel gehalveerd moet worden. Maar dat moet wel op een manier dat zo min mogelijk boerenbedrijven noodgedwongen moeten stoppen, zegt hij in BNR The Friday Move.

'Want rond de natuurgebieden zitten veel potentiële boeren die willen stoppen', zegt De Groot. Het D66-Kamerlid heeft zich dinsdag bij de boerenprotesten op het Malieveld geen moment bedreigd gevoeld. Een menigte van zo'n vijftienduizend boeren keerde hem massaal de rug toe en stak de middelvinger naar hem op.

2019-10-01 13:36:16 DEN HAAG - Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, en Tjeerd de Groot (D66) op het malieveld tijdens het landelijk boerenprotest, onder de naam #Agractie. De betogers vinden dat de agrarische sector te veel maatschappelijke problemen op zijn bordje krijgt, van fosfaat- en stikstofreductie tot klimaatbeleid en dierenwelzijn. ANP SEM VAN DER WAL
2019-10-01 13:36:16 DEN HAAG - Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, en Tjeerd de Groot (D66) op het malieveld tijdens het landelijk boerenprotest, onder de naam #Agractie. De betogers vinden dat de agrarische sector te veel maatschappelijke problemen op zijn bordje krijgt, van fosfaat- en stikstofreductie tot klimaatbeleid en dierenwelzijn. ANP SEM VAN DER WAL ( ANP)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen