Politiek2 okt '19 18:05

Coalitie gemeente Den Haag gevallen om corruptieonderzoek wethouders

Auteur: BNR Webredactie

De coalitie in de gemeente Den Haag was niet bestand tegen een corruptieonderzoek naar twee wethouders: het gemeentebestuur is gevallen. Vanavond is er een spoedvergadering over hoe derde stad van het land aan een nieuw bestuur moet komen. Politiek verslaggever Laurens Boven vertelt dat er zonder de grootste partij gewoon een nieuw bestuur kan worden gevormd. 'Dit is een unieke situatie, het is nog nooit gebeurd dat er invallen zijn geweest bij twee wethouders thuis en in het gemeentehuis.'

Wethouder Boudewijn Revis (VVD) zegt in een reactie tegen Boven dat de partij van de van corruptie verdachte wethouders, Hart voor Den Haag/Groep de Mos 'onvoldoende maatregelen neemt om de twijfels over integriteit weg te nemen'. 'Daar wil de VVD niet mee geassocieerd worden', zegt Revis.

De VVD gaat na het spoeddebat in overleg met de andere fracties in de raad, D66 en GroenLinks. 'Met hen zullen we zoeken naar een meerderheidscollege, omdat het van belang is voor een stabiel stadsbestuur dat een meerderheid van de raad het stadsbestuur steunt', legt Revis uit.

Richard de Mos (Economie, Sport, Buitenruimte en 1e loco-burgemeester) en Rachid Guernaoui (Financiën, Integratie en Stadsdelen) worden verdacht van het tegen betaling regelen van vergunningen.

Een politiebusje voor het stadhuis van Den Haag.
Een politiebusje voor het stadhuis van Den Haag. (ANP)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen