Politiek30 okt '19 19:05Aangepast op 30 okt '19 20:56

Groningers kregen onvoldoende compensatie aardbevingsschade

Auteur: BNR Webredactie

Groningers die te maken kregen met aardbevingsschade, hebben daarvoor niet genoeg financiële compensatie gekregen van de NAM. De kosten van de schade waren hoger dan de vergoeding die ze kregen. Dat blijkt uit een onafhankelijk onderzoek in opdracht van de Tweede Kamer.

Henk Nijboer, PvdA-Kamerlid, zag de uitkomsten van dit rapport wel aankomen. 'Iedereen die een beetje betrokken is bij de Groningers, weet wel dat de mensen helemaal murw geslagen werden door de procedures van de NAM. En dat zij uiteindelijk wel akkoord gingen na jarenlange strijd. Het verbaast mij niets dat mensen onvoldoende gecompenseerd zijn, maar het is wel ernstig.'

Het onderzoek is uitgevoerd onder ruim vijfhonderd gedupeerden. Zij vielen allemaal onder de oude schaderegeling en kregen gemiddeld 9.000 euro aangeboden door de NAM. De NAM is inmiddels niet direct meer betrokken bij de schadeafhandeling.

WESTERWIJTWERD - Een scheur in een woning in Westerwijtwerd, waar het epicentrum lag van een aardbeving met een kracht van 3.4. Het is de op twee na zwaarste beving in de provincie Groningen als gevolg van de gaswinning. ANP
WESTERWIJTWERD - Een scheur in een woning in Westerwijtwerd, waar het epicentrum lag van een aardbeving met een kracht van 3.4. Het is de op twee na zwaarste beving in de provincie Groningen als gevolg van de gaswinning. ANP ( ANP)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen