Politiek13 nov '19 16:29

'VVD oogt strijdbaar in stikstofproblematiek'

Auteur: BNR Webredactie

De VVD oogt strijdbaar in de stikstofproblematiek, ziet politiek verslaggever Laurens Boven. Premier Rutte zette vandaag bij de bekendmaking van het pakket maatregelen om de problemen te lijf te gaan zijn partijleiderspet op. 'Rutte erkent dat de invoering van PAS een fout is geweest', zegt Boven. De partij sorteert ook alvast voor op problemen bij de aankomende verkiezingen door Rutte als landelijk leidend politicus neer te zetten.

Lees ook: Kabinet presenteert stikstofplannen

Naast een verlaging van de maximumsnelheid, komt het kabinet onder meer met een noodwet om door te kunnen gaan met herstel van dijken en wegen. Het bedrijfsleven komt op zijn beurt met een schadeclaim tegen het kabinet: grondverzetters konden een tijd lang hun werk niet doen als gevolg van de maatregelen rond PFAS en daar mag volgens VNO-NCW best wat tegenover staan.

Een bord van de VVD langs de A12 bij Zoetermeer. Minister-president Mark Rutte noemde de snelheidsverlaging een 'rotmaatregel', die niettemin nodig is om te voorkomen dat banen verloren gaan.
Een bord van de VVD langs de A12 bij Zoetermeer. Minister-president Mark Rutte noemde de snelheidsverlaging een 'rotmaatregel', die niettemin nodig is om te voorkomen dat banen verloren gaan. ( ANP)

Gerelateerde artikelen