Politiek13 nov '19 18:35

SP wil parlementaire enquête naar misstanden Belastingdienst

Auteur: Judith Laanen

De SP wil een parlementaire enquête naar de misstanden bij de Belastingdienst. De top van de dienst heeft meldingen van ernstige misstanden jarenlang genegeerd. Dat schrijft een oud-medewerker van de Belastingdienst vandaag in een brandbrief aan de Tweede Kamer. Hij trok jarenlang aan de bel omdat de dienst in strijd met de wet handelde en daarmee duizenden burgers dupeerde, maar de top deed helemaal niets met de meldingen.

SP-Tweede Kamerlid Renske Leijten: 'Als het zo mis is in de top van de Belastingdienst, staan we aan de vooravond van een grootscheepse schoonmaak en gekeken moeten worden naar aangifte tegen ambtenaren wegens ambtsmisbruik.'

Dat een klokkenluider nergens in de dienst terecht kan noemt Leijten 'georganiseerd wegkijken' en dan is uiteindelijk staatssecretaris Snel verantwoordelijk, zegt ze. 'Ik sluit echt niks uit in zo'n debat.'

Renske Leijten (SP) en Farid Azarkan (DENK) tijdens het algemeen overleg in de Tweede Kamer met staatssecretaris Menno Snel van Financiën over de Belastingdienst.
Renske Leijten (SP) en Farid Azarkan (DENK) tijdens het algemeen overleg in de Tweede Kamer met staatssecretaris Menno Snel van Financiën over de Belastingdienst. (ANP / REMKO DE WAAL)

Gerelateerde artikelen