Politiek14 nov '19 18:51

Rutte gelooft in meerderheid voor stikstofmaatregelen

Auteur: BNR Webredactie

De hele dag stond Mark Rutte in de Tweede Kamer, tegenover 75 zeer sceptische leden van de oppositie. Vanuit links en rechts regent het kritiek op de stikstofplannen. Tegen het verlagen van de maximumsnelheid en dijkverzwaringen is maar weinig bezwaar, maar 'voor de visie van Mark Rutte is er geen steun,' zegt politiek verslaggever Laurens Boven.

Volgens Rutte zelf is er sprake van “de gulden middenweg”: 'De ene helft van de Kamer vindt de maatregelen niet genoeg en de andere helft vindt het te veel. Dan gaan we door het midden. Er lijkt een meerderheid te zijn.'

Volgens Laurens Boven is dat nog maar de vraag, nu de coalitie geen Kamermeerderheid meer heeft. Bovendien is er veel kritiek op Rutte's belofte over meer natuur. 'De oppositie wantrouwt de manier waarop Rutte natuurgebieden op wil geven voor een robuustere natuur.'

Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (ChristenUnie), Premier Mark Rutte, Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat (VVD)  en Minister Stientje van Veldhoven voor Milieu en Wonen (D66)
Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (ChristenUnie), Premier Mark Rutte, Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat (VVD) en Minister Stientje van Veldhoven voor Milieu en Wonen (D66) ( ANP)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen