Politiek15 nov '19 17:49Aangepast op 15 nov '19 19:51

Snel: gedupeerden fiscus kinderopvangtoeslag nog dit jaar betalen

Auteur: BNR Webredactie

Het kabinet wil gedupeerde ouders in de zogenoemde CAF-11-zaak over de onterechte terugvordering van kinderopvangtoeslagen, nog voor het einde van dit jaar financieel compenseren. Dat meldt verantwoordelijk staatssecretaris Menno Snel (Financiën) aan de Tweede Kamer in een persconferentie.

De gedupeerden krijgen de onterecht teruggevorderde bedragen alsnog uitbetaald en ontvangen daarnaast extra compensatie voor materiële en immateriële schade. De schadevergoeding wordt vormgegeven zoals de commissie-Donner, die onderzoek deed naar de affaire en daar deze week verslag over uitbracht, heeft geadviseerd.

SP-Kamerlid Cem Lacin ziet een parallel met problemen bij het UWV en CBR, zegt hij In BNR's The Friday Move, 'Verschillende kabinetten zetten al jarenlang in op een kleinere overheid. Je ziet dat Nederland op dit moment door externe consultants wordt gerund als een BV, maar dat ís Nederland niet. We moeten onze publieke voorzieningen sterk houden, met kennis en kunde. En dat is de afgelopen jaren allemaal misgegaan.'

Staatssecretaris Menno Snel van Financiën tijdens de persconferentie over de conclusies van de commissie-Donner die onderzoek heeft gedaan naar het optreden van de Belastingdienst in de affaire rond de kinderopvangtoeslag.
Staatssecretaris Menno Snel van Financiën tijdens de persconferentie over de conclusies van de commissie-Donner die onderzoek heeft gedaan naar het optreden van de Belastingdienst in de affaire rond de kinderopvangtoeslag. (ANP SEM VAN DER WAL)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen