Politiek28 nov '19 18:56Aangepast op 29 nov '19 09:29

Koolmees wil zzp-wet niet uitstellen

Auteur: BNR Webredactie

Minister Koolmees van Sociale Zaken wil zijn zzp-wet niet uitstellen. Hij reageert daarmee op de forse kritiek van sociale partners en de oppositie op die nieuwe wet. Ze vinden het onuitvoerbaar en visieloos.

Oppositie

Koolmees zei dit allemaal in een debat in de kamer. 'Bij de oppositie klinkt de roep steeds luider: ''Koolmees trek de zzp-wet in. Het is allemaal niet te handhaven dus doe er wat aan minister Koolmees''', zegt politiek verslaggever Sophie van Leeuwen die het debat heeft gevolgd. De opt-out is volgens de oppositie een manier om een elitegroep van zzp'ers te creëren.

Consultatie

Maar minister Koolmees is nu bezig met een internetconsultatie. Daar houdt hij zich de komende tijd mee bezig. Hij heeft de wet nog niet eens ingediend en zal ook niet uitstellen. 'Koolmees die zet door', zegt politiek verslaggever Sophie van Leeuwen.

Lees ook: Nieuwe zzp-wet voorlopig opgeschort

Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (D66) tijdens het algemeen overleg in de Tweede Kamer over onnodige pensioenkortingen.
Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (D66) tijdens het algemeen overleg in de Tweede Kamer over onnodige pensioenkortingen. (ANP Phil Nijhuis)

Gerelateerde artikelen