Politiek10 dec '19 13:35Aangepast op 12 dec '19 16:45

'Boerenacties op 18 december meer regionaal'

Auteur: BNR Webredactie

De Farmers Defence Force gaat op 18 december weer actievoeren. Bestemming: onbekend, zegt woordvoerder Mischa Bouwer. Het gerucht dat sprake is van een actie bij distributiecentra wil hij niet bevestigen.

Zélf weet Bouwer overigens dondersgoed wat er de achttiende staat te gebeuren. 'Maar we hebben zelfs naar onze leden nog niet gecommuniceerd wat er gaat gebeuren. We willen de boel een beetje in het ongewis laten. We maken pas 18 december 's ochtends vroeg bekend wat we gaan doen, dus dat is voor hen ook nog een verrassing.' De Farmers Defence Force wil vooral aantonen dat boeren onmisbaar zijn én tegelijkertijd een eerlijke prijs voor voedsel afdwingen.

Luister ook | Boeren overwegen nieuwe acties rond kerst

Luister ook | CBL sleept boeren voor de rechter

2019-11-25 12:51:17 ABCOUDE - Boeren voeren actie langs de oprit van snelweg A2. Aanleiding van het snelwegprotest is een gesprek tussen 13 boerenorganisaties, verenigd in het Landbouw Collectief en minister Carola Schouten van Landbouw over een alternatief stikstofplan. ANP ROBIN VAN LONKHUIJSEN
2019-11-25 12:51:17 ABCOUDE - Boeren voeren actie langs de oprit van snelweg A2. Aanleiding van het snelwegprotest is een gesprek tussen 13 boerenorganisaties, verenigd in het Landbouw Collectief en minister Carola Schouten van Landbouw over een alternatief stikstofplan. ANP ROBIN VAN LONKHUIJSEN (ANP ROBIN VAN LONKHUIJSEN)

Gerelateerde artikelen