Binnenland20 jan '20 16:31Aangepast op 20 jan '20 18:46

Rutte en Hoekstra bieden opnieuw excuses aan voor toeslagenaffaire

Auteur: BNR Webredactie

Hoe kon de Belastingdienst zo veel mensen beschuldigen van fraude en enorme bedragen geld terugeisen, terwijl er in werkelijkheid niets aan de hand was? Vandaag mag Premier Rutte tekst en uitleg geven aan zo'n 250 ouders die slachtoffer zijn geworden van wat de 'toeslagenaffaire' is gaan heten.

Rutte spreekt met de slachtoffers in 'De Broodfabriek' in Rijswijk. Verslaggever Martijn de Rijk is daarbij. 'Er wordt vandaag niet beloofd dat alles zomaar in een keer opgelost kan worden', zegt De Rijk.

Lees ook | Toeslagenaffaire: ouders melden zich, maar niet bij Belastingdienst

Realistisch

De meeste ouders zijn bijzonder realistisch over wat ze kunnen verwachten uit het gesprek met de premier. 'Ze begrijpen allemaal best wel dat hun persoonlijke probleem niet in een keer opgelost kan worden en de premier niet van hun individuele dossiers op de hoogte is', zegt verslaggever De Rijk.

Waar men wel op hoopt is dat er een aanpak komt die echt uitzicht geeft op een oplossing. Dat ze eindelijk zien dat er stevige beslissingen genomen worden en mensen aan de slag gaan om de problemen op te lossen. Daarom is het voor de meeste ouders fijn dat niet alleen de minister van Financiën Hoekstra, maar dus ook premier Rutte zelf opdaagt om in gesprek te gaan met de ouders. De Partij voor de Dieren heeft de premier enigszins gedwongen om de mensen toe te spreken via een ingediende motie.

Lees ook | Baas Belastingdienst moet weg om toeslagenaffaire

Premier Mark Rutte komt aan bij De Broodfabriek in Rijswijk om in gesprek te gaan met gedupeerde ouders in de kinderopvangtoeslagaffaire. Het gaat om ouders in de CAF 11-zaak, die ten onrechte als fraudeur werden aangemerkt door de Belastingdienst.
Premier Mark Rutte komt aan bij De Broodfabriek in Rijswijk om in gesprek te gaan met gedupeerde ouders in de kinderopvangtoeslagaffaire. Het gaat om ouders in de CAF 11-zaak, die ten onrechte als fraudeur werden aangemerkt door de Belastingdienst. (ANP Sem van der Wal)

Gerelateerde artikelen