Politiek28 jan '20 19:39Aangepast op 29 jan '20 13:41

Staatssecretaris van Financiën wil vertrouwen herstellen

Auteur: BNR Webredactie

Beoogd staatssecretaris Alexandra van Huffelen - die de toeslagenaffaire moet gaan leiden - belooft transparantie. Ze wil het vertrouwen in de overheid herstellen. Dat zei ze zojuist, na haar bezoek aan het Torentje.

Vertrouwen

Van Huffelen krijgt met de toeslagenaffaire meteen een enorm dossier voorgeschoteld. 'Ik zal zeker aan dat dossier gaan werken, want de problemen daar zijn groot. De ouders hebben het vertrouwen in de overheid verloren en ik vind het belangrijk dat hun recht wordt gedaan en we het vertrouwen terugkrijgen', zegt Van Huffelen.

De kersverse staatssecretaris belooft snelheid en transparantie ten opzichte van de getroffen ouders in de toeslagenaffaire en de Tweede Kamer. 'Ze heeft maar anderhalf jaar de tijd, want dan gaan we weer stemmen', zegt politiek verslaggever Sophie van Leeuwen. Daarnaast zal ze dat werk moeten doen in een hervormde Belastingdienst.

Hoekstra: 'Mooi team'

'Een enorm mooi team.' Zo noemt minister Wopke Hoekstra van Financiën zijn twee nieuwe staatssecretarissen van Financiën, Alexandra van Huffelen en Hans Vijlbrief van D66. De twee worden morgen beëdigd door de koning en praten vanmiddag met de premier in het Torentje. Ze vervangen Menno Snel, die in december opstapte in de toeslagenaffaire. 'Het is een enorme hoeveelheid werk', geeft Hoekstra toe.

Premier Mark Rutte ontvangt Alexandra van Huffelen (D66), beoogd staatssecretaris van Financien.
Premier Mark Rutte ontvangt Alexandra van Huffelen (D66), beoogd staatssecretaris van Financien. ( ANP Bart Maat)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen