Politiek4 feb '20 17:09Aangepast op 10 feb '20 19:37

Hiddema: 'Thierry Baudet is géén racist'

Auteur: BNR Webredactie

Thierry Baudet is 'geen racist, maar hij moet eens ophouden met dat getwitter!' Dat zegt Theo Hiddema van Forum voor Democratie over de Marokkanen-tweet van zijn collega Baudet. Die schreef vrijdag dat zijn vriendinnen 'ernstig' werden lastiggevallen in de trein door vier Marokkanen, het bleek om een kaartcontrole van de NS te gaan.

(ANP Robin van Lonkhuijsen)

'Racisme is dagelijks verdienmodel'

'Hij heeft deze gelegenheid aangegrepen om zich weer eens bezorgd te tonen over een groep mensen waar enige bezorgdheid wel eens op zijn plaats zou kunnen zijn', zegt FvD-Kamerlid Theo Hiddema tegen politiek verslaggever Sophie van Leeuwen. Aantijgingen van racisme door andere politici noemt Hiddema het 'dagelijkse verdienmodel'. Als Baudet racist was, zou Hiddema niet in zijn partij zitten, zegt Hiddema die de hele affaire 'een gedoe' noemt.

Politie doet geen aangifte

De politie doet geen aangifte tegen partijleider Thierry Baudet van Forum voor Democratie vanwege zijn 'Marokkanen-tweet'. Dat liet de Landelijke Eenheid van de politie via Twitter weten. 'Na intern overleg en na afstemming met de betrokken collega hebben wij besloten geen aangifte te doen. Voor ons is de zaak afgedaan', zegt de politie.

Luister ook | Baudet niet naar Europees Parlement

Luister ook | CDA aan vooravond interne crisis?


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen