Politiek5 feb '20 16:55Aangepast op 5 feb '20 22:12

Burger moet mogelijk betalen om belastingaangifte te doen

Auteur: BNR Webredactie

Ook de burger moet mogelijk betalen om belastingaangifte te doen. Dat zegt minister Knops van Binnenlandse Zaken tijdens een debat over eHerkenning. Dit inlogmiddel wordt al gebruikt door bedrijven.

Leuk proefproces

Fiscaal advocaat en hoogleraar Belastingrecht Guido de Bont vindt het idee van minister Knops een brug te ver. 'Wanneer het verplicht wordt om aan commerciële bedrijven te betalen voor iets wat over veiligheid gaat gaat, is het voor mij een stap te ver. Dit zou de overheid eigenlijk moeten doen. Ik zou eigenlijk zelf met een geprint papiertje naar de Belastingdienst moeten gaan om daar aangifte te doen. Dat zou een leuk proefproces worden.'

Principieel onjuist

De opmerking van de minister zorgde bij de VVD-fractie voor kritische reacties. 'Bedrijven kunnen er zelf voor kiezen om digitaal belastingaangifte te doen met eHerkenning, maar het principe dat je niet zou moeten betalen om je belasting te betalen geldt ook voor burgers', zegt VVD-Kamerlid Jan Middendorp.

Luister ook | De week van de hoop in politiek Den Haag

2020-01-24 10:28:19 DEN HAAG - Minister Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (CDA) arriveert op het Binnenhof voor de wekelijkse ministerraad. ANP BART MAAT
2020-01-24 10:28:19 DEN HAAG - Minister Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (CDA) arriveert op het Binnenhof voor de wekelijkse ministerraad. ANP BART MAAT ( ANP)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen