Politiek15 mrt '20 09:48Aangepast op 15 mrt '20 12:31

Druk op kabinet neemt toe

Auteur: BNR Webredactie

Het kabinet houdt vanmiddag spoedoverleg met medisch specialisten over een eventuele sluiting van de scholen vanwege corona. Premier Rutte wil er tot nu toe niet aan, omdat kinderen weinig risico op verspreiding van het virus zouden opleveren. Maar de artsen willen het zekere voor het onzekere nemen en de scholen op slot gooien.

Minister Bruno Bruins voor Medische Zorg en Sport
Minister Bruno Bruins voor Medische Zorg en Sport (ANP)

Document: FMS Webinar 14 maart 2020 uittreksel.pdf

Spoedoverleg

Om 14:00 uur begint op het ministerie van VWS een bijeenkomst. Daarbij zijn aanwezig de Federatie Medisch Specialisten, organisaties van ziekenhuizen en het RIVM. Het ministerie kan nog niets zeggen over duur van de bijeenkomst, of er besluiten komen en wijze van bekendmaking van eventuele besluiten. De verwachting is echter wel dat de scholen worden gesloten.

De Federatie van Medisch Specialisten riep zaterdag op om de scholen in Nederland zo snel mogelijk te sluiten. Deze oproep komt na een webinar zaterdagochtend met 1000 artsen over de acute zorg aan patiënten met COVID-19. ‘Naar aanleiding van dit webinar vragen wij aan de politiek of er inderdaad voldoende onderbouwing is voor het besluit om de scholen open te houden? Vele artsen vragen ons om te pleiten voor het sluiten van de scholen. Moeten we niet het zekere voor het onzekere nemen en per direct alle scholen sluiten? Wij denken van wel.’


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen