Politiek25 mrt '20 11:43Aangepast op 25 mrt '20 12:09

CDA: Kunnen Belastingdienst, gemeenten en UWV maatregelen wel aan?

Auteur: BNR Webredactie

Het CDA maakt zich zorgen of de instanties die de financiële noodhulp aan bedrijven moeten regelen dit wel aan aankunnen. Dat zegt Kamerlid Evert-Jan Slootweg op BNR. 'We horen nu al dat gemeenten 50 tot 100 keer vaker gebeld worden op een dag dan normaal.'

Slootweg doelt specifiek op de Belastingdienst, het UWV en de gemeenten. Bij die partijen komen nu veel vragen binnen van bedrijven. Zelfstandigen moeten zich melden bij hun gemeente voor het aanvragen van een uitkering, om het inkomen tot het sociaal minimum aan te vullen. Het UWV is belast met de Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) en de Belastingdienst verwerkt aanvragen voor uitstel van betaling.

Lees ook | Liveblog Coronavirus

Debat in de Tweede Kamer

Vanmiddag debatteert de Tweede Kamer over de steunpakketten voor het bedrijfsleven. 'Het kan best zijn dat er voldoende capaciteit is en dat de regelingen zo eenvoudig worden dat het goed is uit te voeren.' Maar, zegt Slootweg, over veel regelingen is nog geen duidelijkheid. 'Er zijn zo veel bedrijven die nu direct in de knel komen, kan dit wel opgevangen worden?' Die vraag zal Slootweg dan ook aan de verantwoordelijke ministers stellen.

Luister ook | Newsroom Den Haag over de 'coronakans' van Hugo de Jonge


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen