Politiek3 mei '20 14:30

50PLUS wil Martin van Rooijen als opvolger vertrokken Krol

Auteur: BNR Webredactie

De overgebleven Tweede en Eerste Kamerleden van 50PLUS willen dat senator Martin van Rooijen de leiding van de vertrokken Henk Krol overneemt. Ze willen met financieel specialist Van Rooijen als lijsttrekker de Tweede Kamerverkiezingen van volgend voorjaar in. Tweede Kamerlid Corrie van Brenk gaat voorlopig de Kamerfractie leiden.

( ANP Bart Maat)

Krol maakte eerder op de dag bekend dat hij 50PLUS verlaat en een nieuwe partij opricht. Dat Krol zijn Kamerzetel meeneemt, maakt hem tot een 'zetelrover', zeggen achterblijvers Corrie van Brenk, Léonie Sazias en Gerrit Jan van Otterloo.

Lees ook | Hoofdbestuur 50PLUS geeft er de brui aan

50PLUS wordt al jaren geplaagd door interne ruzies. Een recent conflict tussen Kamerleden, regionale voorzitters en partijvoorzitter Geert Dales liep hoog op. Dat de voorzitter ook een gooi wilde doen naar een Kamerzetel, zat een aantal partijprominenten dwars. Dales kondigde uiteindelijk aan op te stappen. Of hij zich ook aansluit bij de nieuwe partij van Krol, laat hij nog even in het midden.

De drie overgebleven Kamerleden van 50PLUS geven zondag een persconferentie over hoe de toekomst van die partij er volgens de fractie moet uitzien. Die toekomst is ongewis na het vertrek van partijleider en boegbeeld Henk Krol.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen