Politiek7 mei '20 12:42

'Evenementenbranche wordt totaal uitgehold'

Auteur: BNR Webredactie

Het is maar de vraag of de evenementenbranche de nieuwe klap overleeft. Minister De Jonge van Volksgezondheid schreef gisteren aan de Kamer dat er geen grote evenementen kunnen plaatsvinden tot er een vaccin tegen het coronavirus is. Het kabinet vindt het risico op een opleving van het virus te groot.

Niet alleen dit seizoen is dus verloren voor de grote evenementen, maar het volgende seizoen staat ook onder druk, zegt politiek verslaggever Sophie van Leeuwen.

Luister ook | Ask Me Anything Evenementenbranche

Willem Westermann van de Vereniging van Evenementenmakers noemt het een regelrechte nachtmerrie. Alleen voor kleine, lokale evenementen die weinig vervoersproblemen opleveren zou er wat verlichting kunnen zijn, maar alle festivals waar landelijk veel mensen op afkomen, kunnen het schudden, zegt hij.

Overheidssteun

De vereniging is druk in gesprek met de ministeries van Economische Zaken en OCW om te zien wat er de komende tijd nog wél kan. Het gaat in de sector om 12.000 bedrijven met personeel en daarnaast een heleboel zzp'ers. Westermann haast zich om te zeggen dat er snel een overheidsregel moet komen die die bedrijven langdurig helpt, en dan specifiek de evenementen.

Lees ook | Liveblog Coronacrisis

ROTTERDAM -
ROTTERDAM - ( ANP Kippa)

Gerelateerde artikelen