Politiek7 mei '20 16:29

VVD, CDA: terrassen eerder open

Auteur: BNR Webredactie

Er is nog veel onduidelijk over over de versoepeling van de coronamaatregelen die premier Rutte gisteren aankondigde. En voor sommige coalitiepartijen gaat het niet snel genoeg, bleek tijdens het Kamerdebat van vandaag.

Zo lijkt de datum van 1 juni, waarop de terrassen weer open mogen, nu al niet meer heilig te zijn., zegt politiek verslaggever Sophie van Leeuwen. 1 juni is Tweede Pinksterdag en VVD en CDA pleiten ervoor om de terrassen dat hele weekend al open te gooien. Dat zou het publiek tijdens de pinksterdagen meer spreiden.

Sportscholen

Ook over de sportscholen zijn zorgen. Die mogen pas op 1 september open en VVD en D66 vragen zich af of het kabinet niet wat meer met maatwerk kan komen in plaats van alles maar dicht te houden. Verder blijft de Kamer over het algemeen de coronamaatregelen steunen.

Lees ook | 'Evenementenbranche wordt totaal uitgehold'

Over de brief van minister De Jonge aan de evenementenbranche bleek ook onduidelijkheid te bestaan. In die brief stond dat grote, landelijke evenementen pas weer kunnen plaatsvinden als er een vaccin tegen corona is. Dat zou een jaar of langer kunnen duren. Maar De Jonge zei net voor het debat tegen Van Leeuwen dat hij daar helemaal geen besluit over had genomen. De vraag is alleen hoe de 1,5 meter afstand bij dat soort evenementen in acht kan worden genomen.

Lees ook | Liveblog Coronacrisis

Minister Van Rijn, minister De Jonge en premier Rutte tijdens een debat in de Tweede Kamer over de ontwikkelingen rondom het coronavirus.
Minister Van Rijn, minister De Jonge en premier Rutte tijdens een debat in de Tweede Kamer over de ontwikkelingen rondom het coronavirus. ( ANP)

Gerelateerde artikelen