Politiek7 mei '20 17:31

Provinciebestuur Brabant kan aan de slag

Auteur: BNR Webredactie

In Noord-Brabant is vanmiddag het bestuursakkoord voor de Provinciale Staten getekend. Het was de vraag of Forum voor Democratie zou deelnemen aan het college, maar het CDA durfde na een peiling onder de leden een coalitie wel aan.

Er zijn wel duidelijk afspraken gemaakt, vertelt CDA-fractievoorzitter Ankie van Hoorn. Die gaan onder meer over klimaat, stikstof, hoe je met elkaar omgaat en mensenrechten. De uitspraken die Fvd-leider Thierry Baudet deed over 'de cultuurmarxistische linkse mainsteam' van ongeveer alle partijen die erop uit is om Nederland kapot te maken, vielen ook in Brabant slecht. Maar, zegt Van Hoorn, we hebben hier te maken met het Brabantse Forum.

Lees ook | CDA gaat coalitie aan met FvD in Brabant

Gedeputeerde en Forum-fractievoorzitter Eric de Bie zegt dat hij niet verantwoordelijk is voor de uitspraken van iemand anders. 'We hebben binnen de coalitie afgesproken dat we niet ingaan op uitspraken van andere politici, welke politicus dat ook is.'

VVD

Volgens VVD-gedeputeerde Christophe van der Maat was er bij de leden van zijn partij helemaal geen twijfel over samenwerking met Forum voor Democratie.

Beoogd gedeputeerden Eric de Bie (FvD) en Erik Ronnes (CDA) tijdens de presentatie van het bestuursakkoord van de Provinciale Statenfracties voor Noord-Brabant.
Beoogd gedeputeerden Eric de Bie (FvD) en Erik Ronnes (CDA) tijdens de presentatie van het bestuursakkoord van de Provinciale Statenfracties voor Noord-Brabant. (ANP ROBIN VAN LONKHUIJSEN)

Gerelateerde artikelen