Politiek6 jun '20 12:26Aangepast op 6 jun '20 15:16

Ergernis in Kamer over desinformatie rond marinierskazerne

Auteur: BNR Webredactie

In de Tweede Kamer is met ergernis gereageerd op onthullingen van de Volkskrant over de gang van zaken rond de afgeblazen verhuizing van de marinierskazerne van Doorn naar Vlissingen. Staatssecretaris Barbara Visser (Defensie) heeft de Kamer daar volgens het dagblad onjuist over geïnformeerd.

Dronefoto van de voormalige Marinekazerne waar de Marinierskazerne zou moeten komen.
Dronefoto van de voormalige Marinekazerne waar de Marinierskazerne zou moeten komen. (ANP/Sem van der Wal)

'De staatssecretaris van Defensie blijkt ons niet eerlijk geïnformeerd te hebben over de marinierskazerne', meent SP-Kamerlid Sadet Karabulut. 'In tegenstelling tot beweerde blijkt dat zij eerder een verkenner aanstelde.' Karabulut wil opheldering en vraagt zich ook af wat de rol was van defensieminister Anke Bijleveld.

Beluister ook | Motie van Afkeuring, staatssecretaris Visser blijft aan

Het artikel onderstreept volgens SGP-Kamerlid Chris Stoffer 'dat het kabinet Zeeland heeft geschoffeerd". Ook laat het nog maar eens zien dat de provincie daarvoor "ruimschoots moet worden gecompenseerd'.

Zo transparant mogelijk

PvdA'er John Kerstens spreekt van een cultuur bij Defensie van 'zo stiekem als kan in plaats van zo transparant mogelijk'. Bijleveld en Visser zouden die cultuur moeten aanpakken in plaats van die zich eigen te maken, vindt hij. 'Maakt de noodzaak van een ruimhartige compensatie van het voorgelogen Zeeland nog groter.'

Beluister ook | De Beste Stuurlui | Hyperglobalisme is de doodsteek voor de democratie

Gerelateerde artikelen