Politiek8 jun '20 16:58

Verdediging verdachte MH17 wil meer tijd

Auteur: BNR Webredactie

De verdediging heeft drie maanden hard gewerkt, en dus kon vandaag het MH17 proces worden hervat. Terecht staan vier verdachten die betrokken zouden zijn bij het neerhalen in 2014 van het toestel van Malaysian Airlines, met 298 doden tot gevolg. Van de verdachten wordt er maar één verdedigd en geen van alle verdachten is aanwezig in de rechtbank. 'De verdediging van de verdachte zegt meer tijd nodig te hebben', zegt verslaggever Martijn de Rijk.

(ANP Robin van Lonkhuijsen)

Volgens De Rijk gaat het om 'drieduizend pagina's op twee laptops - want meer was te onveilig'. De omstandigheden zijn volgens De Rijk door de corona ook niet eenvoudig: 'De verdediging kan niet praten met de verdachte. Bovendien spreekt de verdachte alleen maar Russisch en is het dossier vrijwel geheel in het Nederlands opgesteld'.

Luister ook | Een van de vier verdachten MH17 opgepakt in Donetsk

De advocaat van MH17-verdachte Oleg Poelatov vindt het illusoir om te denken dat het verdedigingsteam het lijvige dossier in de strafzaak heeft kunnen voorbereiden. De verdediging merkt op dat het OM al zes jaar onderzoek doet en de verdediging slechts drie maanden tijd sinds de vorige zitting


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen