Politiek2 jul '20 19:29Aangepast op 2 jul '20 22:11

Toeslagen-dossiers jaren te vroeg vernietigd

Auteur: BNR Webredactie

Duizenden toeslagen-dossiers van de Belastingdienst zijn per ongeluk jaren te vroeg vernietigd. Dat schrijft staatssecretaris Alexandra van Huffelen aan de Tweede Kamer.

Door de versnipperaar

Het gaat hierbij om dossiers uit de periode 2009 tot 2012. De Belastingdienst bewaart dossiers in een archief voor twaalf jaar totdat het door de versnipperaar gaat. Deze dossiers werden na zeven jaar vernietigd. Er zaten ook rechtbankstukken tussen de dossiers. 'In de brief laat de staatssecretaris weten dat de gedupeerden het voordeel van de twijfel krijgen, mochten de dossiers er niet meer zijn', zegt politiek verslaggever Sophie van Leeuwen.

Ondervragingscommissie

Dat dit vandaag naar buiten komt is opvallend. Vandaag zijn de leden van de parlementaire ondervragingscommissie Kinderzorgtoeslag beëdigd in hun functie. 'Daar zitten grote namen als Renske Leijten bij. Pieter Omtzigt zit er vanwege zijn lijsttrekkerskandidatuur niet bij.'

Luister ook | Kamer: meer compensatie slachtoffers toeslagenaffaire

Staatssecretaris Alexandra van Huffelen van Financien tijdens een algemeen overleg over de Belastingdienst in de Tweede Kamer.
Staatssecretaris Alexandra van Huffelen van Financien tijdens een algemeen overleg over de Belastingdienst in de Tweede Kamer. ( ANP Bart Maat)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen