Politiek15 jul '20 08:01Aangepast op 15 jul '20 09:57

Nederlandse Europarlementariërs willen veevoerbeleid van tafel

Auteur: BNR Webredactie

De Europese Commissie moet Nederland op de vingers tikken vanwege het veevoerbesluit van landbouwminister Schouten. Dat vinden twee Nederlandse Europarlementariërs: Annie Schreijer-Pierik van het CDA en Bert-Jan Ruissen van de SGP.

Bert-Jan Ruissen, SGP-Europarlementariër, zegt dat er ook rekening gehouden moet worden met de Europese regelgeving rondom het voeren van dieren. 'Waar het om gaat is dat de hele voermaatregel een echte Haagse discussie aan het worden is. De EU kent ook een aantal voorschriften waarin staat hoe je met je dieren omgaat. Daar willen wij de aandacht op vestigen. We willen het signaal afgeven dat Nederland moet opletten of het zich houdt aan de Europese wetgeving ter bescherming van de dieren.'

Europese regelgeving

Ruissen vraagt zich af of Nederland zich wel aan de Europese regels houdt, als de veevoermaatregel wordt ingevoerd. 'Wat ik signaleer is dat we eenzijdig gericht zijn op de stikstofreductie, terwijl we ook andere wetgeving in acht moeten nemen. De wet- en regelgeving is heel duidelijk omtrent het voeren van dieren. Daarin staat dat je dieren een toereikende hoeveelheid gezond diervoer moet geven. Als deze voermaatregel ingevoerd gaat worden, dan is het maar zeer de vraag of deze regel gerespecteerd wordt', zo stelt de Europarlementariër van de SGP.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen