Politiek23 jul '20 19:10Aangepast op 23 jul '20 19:27

Moeten politici strenger zijn?

Auteur: BNR Webredactie

Geen donderpreek gisterenavond tijdens de persconferentie, wel een duidelijke boodschap van minister Grapperhaus: we moeten ons dringend weer wat strikter aan de coronamaatregelen houden.

Er is geen handboek over hoe je als politicus de burgers bij de les houdt, en toch is net dat wat leiders wereldwijd momenteel moeten doen. Had de persconferentie gisteren strenger van toon moeten zijn en hoe houd je als politieker de bevolking in het gareel? Daar buigt het panel zich vandaag over.

Panel

Het panel van De Finale bestaat uit Astrid Oosenbrug, voorzitter van het COC en oud-PvdA Kamerlid, en Frits Huffnagel, oprichter van Castro Communicatie en oud-VVD politicus.

Twitter Astrid Oosenbrug: @AstridOosenbrug

Twitter Frits Huffnagel: @FritsHuffnagel

Over De Finale

In De Finale hoor je elke dag een gesprek over één thema uit het nieuws, van maandag tot en met donderdag om 18:45 live in Spitsuur of wanneer je wilt via bnr.nl/definale.

Toeristen en dagjesmensen in de Kalverstraat. De gemeente Amsterdam neemt extra maatregelen tegen de drukte en hoopt de verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.
Toeristen en dagjesmensen in de Kalverstraat. De gemeente Amsterdam neemt extra maatregelen tegen de drukte en hoopt de verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. (ANP Koen van Weel)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen