Politiek20 aug '20 19:41

Veel kritiek op Veiligheidsberaad

Auteur: BNR Webredactie

Er is veel kritiek op het Veiligheidsberaad, want ze zouden te veel macht hebben. Dat zeiden hoogleraren Staatsrecht en de voorzitter van de Raad van het Openbaar Bestuur tegen de NOS.

Hubert Bruls en Hugo de Jonge na afloop van het overleg over de coronamaatregelen met burgemeesters van de 25 grootste gemeenten.
Hubert Bruls en Hugo de Jonge na afloop van het overleg over de coronamaatregelen met burgemeesters van de 25 grootste gemeenten. (ANP Jeroen Jumelet)

De kritiek luidt dat de veiligheidsregio’s met niemand hoeven te overleggen of te informeren, en het dus aan verantwoording ontbreekt. De experts vinden dat minister Hugo de Jonge hen ook steeds meer vrijheid geeft om eigen maatregelen in te voeren.

Ons panel

Het panel van De Finale bestaat vandaag uit Frank van Dalen, oud-raadslid Amsterdam voor de VVD en voorzitter van Stichting de Politieke Academie, en Astrid Oosenbrug, oud-Tweede Kamerlid voorde PvdA en voorzitter van het COC.

Twitter Astrid Oosenbrug: @AstridOosenbrug

Twitter Frank van Dalen: @FrankvanDalen.

Over De Finale

In De Finale hoor je elke dag een gesprek over één thema uit het nieuws, van maandag tot en met donderdag om 18:45 uur live in Spitsuur of wanneer je wilt via bnr.nl/definale.

Gerelateerde artikelen