Politiek24 aug '20 11:59

Henk Krol: stop met idiote rekenrente

Auteur: BNR Webredactie

Het huidige pensioensysteem moet behouden blijven, op onderdelen verbeterd worden en we moeten vooral niet doorgaan met die 'idiote' rekenrente. Dit zegt voorzitter Henk Krol van de Partij voor de Toekomst in BNR's Big Five over het huidige pensioenstelsel dat hij 'het beste ter wereld' noemt.

Henk Krol
Henk Krol (Foto: Jos van Hummelen BNR)

Goed stelsel

Krol vindt dat je bij je eigen pensioenfonds moet kunnen blijven, ook als je van werkgever verandert. 'Mensen zijn niet meer veertig jaar in dienst bij dezelfde baas, dat moet een stuk makkelijker worden. Maar je moet dit systeem niet overboord gooien. We hebben meer dan 1.500 miljard euro in kas, dat is per Nederlander meer dan in welk land ook. Ga mensen dus niet wijs maken dat het slecht is, ga niet zeggen dat er niks in die pot zal zitten in de toekomst en ga vooral niet door met die idiote rekenrente waardoor je je arm moet rekenen terwijl elk pensioenfonds, als je over een langere periode kijkt, meer winst maakt dan ze nu in de boeken mogen opschrijven.'

Krol zegt het stelsel op onderdelen te kunnen verbeteren maar is een groot tegenstander van privatisering 'zoals sommige politici willen'. En hoewel dit standpunt zeer veel lijkt op dat van 50 PLUS, Krols vorige partij, zegt hij daarin strikter in de leer te zijn dan die partij.

Luister ook | BNR's Big Five | Generatiekloof


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen