Politiek7 sep '20 23:41Aangepast op 8 sep '20 06:47

Bijeenkomst Forum onderbroken om verdachte situatie

Auteur: BNR Webredactie

Een evenement in Arnhem van Forum voor Democratie van Thierry Baudet is maandagavond enige tijd stilgelegd. De politie had informatie over een 'mogelijk verdachte situatie' en controleerde om die reden verschillende personen.

Tijdens de controle bleek niet dat deze personen iets kwaads in de zin hadden, aldus de politie, en daarom werd de bijeenkomst na ongeveer een uur hervat. Baudet en Kamerlid Theo Hiddema vluchtten plotseling de zaal uit. Terwijl er in de donkere zaal een filmpje werd afgespeeld werd Baudet weggeleid, vermoedelijk door iemand van de beveiliging. Ook Hiddema werd opgeroepen om weg te gaan. Het publiek mocht enige tijd de zaal niet verlaten.

Luister terug | Thierry Baudet en Forum voor Democratie gedagvaard

Andere leden van Forum voor Democratie hielden een toespraak, afgewisseld met filmpjes van de partij. Hiddema kwam even terug op het podium, maar moest toen weer vertrekken. Na ruim een uur keerden Baudet en Hiddema onder luid applaus terug. Baudet bedankte het publiek dat was blijven zitten. "Heel vervelend dat we dit in Nederland moeten meemaken. U als publiek bent geen moment in gevaar geweest." De twee FvD-prominenten beantwoordden daarna weer vragen uit de zaal.

Politie bij Musis waar ren evenement van Forum voor Democratie van Thierry Baudet enige tijd is stilgelegd.
Politie bij Musis waar ren evenement van Forum voor Democratie van Thierry Baudet enige tijd is stilgelegd. ( ANP / Persbureau Heitink )

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen