Politiek15 sep '20 19:39Aangepast op 16 sep '20 06:54

Samenvatting Prinsjesdag: het wordt slecht of het wordt slechter

Auteur: BNR Webredactie

Politiek verslaggever Laurens Boven en Sophie van Leeuwen vatten aan het einde van een historische Prinsjesdag het politieke nieuws samen. De conclusie: Het wordt slecht of het wordt slechter.

Minister Wopke Hoekstra van Financien begroet Minister-president op Prinsjesdag na afloop van de presentatie van de Miljoenennota 2021.
Minister Wopke Hoekstra van Financien begroet Minister-president op Prinsjesdag na afloop van de presentatie van de Miljoenennota 2021. (ANP PHIL NIJHUIS)

Hoewel de troonrede begon met een verhaal over corona, bleef de nadruk de rest van de dag toch liggen op de economie als gevolg van het coronavirus. Volgens cijfers van het CPB zal het een somber jaar worden. 'Er zijn twee scenario's doorgelicht. Het gaat slecht of het gaat nog slechter. Dat is dan de tweede golf', zegt Laurens Boven. 'En het zal heel lang duren. Zelfs in 2025 zijn we er nog niet van af', voegt Sophie van Leeuwen toe. Toch probeerde het kabinet er een positieve dag van te maken.

Lees ook | Bij een tweede golf zijn de rapen gaar

Luister ook | Podcast Stilte op het Binnenhof

Algemene Beschouwingen

De verslaggevers verwachten dat morgen de somberheid de boventoon gaat voeren tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen. 'Het worden eigenlijk twee dagen verkiezingsdebatten. Ze mogen dan inhakken op Mark Rutte.' De nadruk zal uitgaan naar de liberalisering, die volgens verschillende partijen te ver is doorgevoerd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen