Politiek15 sep '20 16:54Aangepast op 15 sep '20 22:16

Rutte: Coronacrisis toont zwakke plekken samenleving

Auteur: BNR Webredactie

Volgens het Centraal Planbureau heeft de coronacrisis de zwakke plekken in de samenleving blootgelegd. Maar om te stellen dat de samenleving de schok niet aankan is volgens premier Mark Rutte een te zware conclusie.

Premier Rutte
Premier Rutte (BNR)

Zwakke plekken

De grote hoeveelheid aan flexwerk is een voorbeeld van een zwakke plek die al speelde in de samenleving en door corona is blootgelegd. 'Dit soort zaken zie je bij elke crisis. Mensen die te lang niet hebben nagedacht over de werkgelegenheid in hun sector zullen eerder geraakt worden. Met als gevolg dat mensen op de arbeidsmarkt kwetsbaar zijn.'

Een andere zwakke plek is het gebrek aan een buffer waar veel bedrijven mee te maken hebben. Daardoor moesten de bedrijven tijdens de crisis vrijwel direct uit hun reserves putten. 'Ik ga daar niet over. Een bedrijf mag zelf bepalen hoe ze ondernemen', zegt Rutte als reactie hierop.

Verkiezingen

Of Mark Rutte lijsttrekker bij de VVD gaat worden bij de verkiezingen volgend jaar, wilde hij niet kwijt. Hoewel de VVD hoog in de peilingen staat en Rutte zelf goede cijfers krijgt zegt hij dat Nederland hier op dit moment niet geïnteresseerd in is.

Luister ook | Meerdere ondernemers nog niet optimistisch

Premier Mark Rutte tijdens Prinsjesdag
Premier Mark Rutte tijdens Prinsjesdag (BNR)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen