Politiek15 sep '20 18:27Aangepast op 16 sep '20 00:45

Derde steunpakket moet zombie- bedrijven laten bovendrijven

Auteur: BNR Webredactie

Wouter Koolmees, minister van Sociale Zaken, vormt samen met Eric Wiebes en Wopke Hoekstra het ministersteam dat de financiën omtrent de coronacrisis aan moet pakken. Het derde steunpakket moet er volgens hem voor zorgen dat de niet-levensvatbare bedrijven boven komen drijven.

Het derde steunpakket van het kabinet moet nog door de Tweede Kamer, maar voor Koolmees zouden de bedrijven die niet levensvatbaar zijn, boven water moeten komen. 'Enerzijds trekken we langer door om voorspelbaarheid te creëren.'

Toch moet de versobering de gelegenheid geven voor aanpassingen van de bedrijven. 'We verlagen het subsidiepercentage en we vergroten de mogelijkheid te geven aan de ondernemer om de loonsom aan te passen', zegt minister Koolmees. De minister geeft aan dat door de verschillen tussen sectoren de levensvatbaarheid erg moeilijk was om vast te stellen voor het derde steunpakket.

Luister ook | 'Bij een tweede golf zijn de rapen gaar'

Wouter Koolmees, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, komt aan op het Binnenhof voor de wekelijkse ministerraad.
Wouter Koolmees, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, komt aan op het Binnenhof voor de wekelijkse ministerraad. (ANP / REMKO DE WAAL)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen