Politiek13 okt '20 08:00Aangepast op 13 okt '20 17:28

Persconferentie Rutte live bij BNR

Auteur: BNR Webredactie

BNR zendt dinsdagavond de persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge live uit. Volgens bronnen in Den Haag wordt vanavond vrijwel zeker bekend dat de horeca twee weken lang dicht moet. De persconferentie is vanaf 19:00 uur te volgen op BNR en bnr.nl.

Lees ook | Sterke communicatie bepaalt effect maatregelen

19:00 uur: LIVE | Persconferentie Rutte en De Jonge

Het aantal corona-besmettingen loopt in Nederland al wekenlang op. Deskundigen waarschuwen dat de ziekenhuizen het binnenkort niet meer aankunnen en dat de reguliere zorg gevaarlijk in de knel komt.

In de afgelopen week zijn ruim 40.000 besmettingen vastgesteld. In de zes dagen sinds de vorige update is het aantal besmettingen met 36.499 toegenomen. Tussen zondagochtend en maandagochtend werden 6854 positieve tests geregistreerd, een nieuw dagrecord.

Lees ook | Twee weken sluiting is doodsteek horeca

Maatregelen

Andere maatregelen waar Rutte zeer waarschijnlijk mee komt: geen amateur-teamsporten meer voor volwassenen, en buiten mogen mensen nog maar met zijn vieren bij elkaar komen. Het kabinet zal er nog eens op hameren dat mensen thuis moeten werken, tenzij dat echt niet kan. Het gebruik van het openbaar vervoer voor reizen die niet strikt noodzakelijk zijn, wordt naar verwachting nog verder ontmoedigd. Volwassenen mogen mogelijk tijdelijk niet sporten in teamverband. Er wordt vandaag nog gesleuteld aan de plannen, dus zéker is het allemaal nog niet.

Minister-president Mark Rutte
Minister-president Mark Rutte ( ANP)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen