Politiek2 okt '20 13:06

Boa's verbaasd over lagere coronaboete

Auteur: BNR Webredactie

De Nederlandse Boa Bond is verbaasd over het verlagen van de coronaboete. Gisteren stemde de Tweede Kamer in met de nieuwe corona-wet, en daarin staat ook dat de boete geen 395 euro meer zal zijn, maar nog geen 100 euro. Voorzitter Ruud Kuin van de Boa Bond is verbaasd over 'de timing'.

Beluister ook | Kamer eens over coronawet

'We zitten midden in een tweede golf, dus het is een raar signaal op dit moment'. Ruud Kuin, voorzitter van de Boa Bond vindt de timing van de verlaging opmerkelijk. Ook krijg je geen aantekening meer op je strafblad als je de coronaregels overtreedt. 'Daardoor communiceer je als Kamer dat je het mensen minder aanrekent als ze zich niet aan de regels houden', zegt Kuin.

Beluister ook | Coronaregels rond bruiloften blijven onduidelijk

Toch gaat het niet slecht met de handhaving. 'Iedereen staat weer op scherp.' Kuin is blij dat er maandag landelijke maatregelen zijn afgekondigd. 'Je merkt dat hierdoor de urgentie is overgekomen. Dat helpt in de naleving van de regels.' De winkelstraten blijven een probleem, daar is handhaven niet te doen. 'Je kunt niet honderden mensen tegelijk aanspreken, waarschuwen of beboeten', zegt Kuin.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen