Politiek6 okt '20 13:28Aangepast op 6 okt '20 17:28

Arib wil uitstel verhuizing Tweede Kamer om corona

Auteur: BNR Webredactie

Voorzitter Khadija Arib wil vanwege de coronacrisis een streep zetten door de verhuizing van de Tweede Kamer. Dat blijkt uit een brief die staatssecretaris Knops (Binnenlandse Zaken) heeft gestuurd naar leden van het presidium, het dagelijks bestuur van de Kamer. Bronnen bevestigen het bestaan van de brief, waarover de Telegraaf al berichtte. 'Er is veel ergernis over', zegt politiek verslaggever Sophie van Leeuwen.

Voorzitter van de Tweede Kamer Khadija Arib
Voorzitter van de Tweede Kamer Khadija Arib ( ANP / Koen van Weel)

'Er zijn peperdure plannen, het Binnenhof gaat voor een half miljard verbouwd worden, de komende zomer moet er verhuisd worden naar het oude gebouw van het ministerie van Binnenlandse Zaken dat speciaal daarvoor voor 160 miljoen verbouwd is. Arib keurt het nu af omdat het niet veilig zou zijn. Raymond Knops is verantwoordelijk, hij wil geen uitstel.'

Kamervoorzitter Arib wil vanwege de coronacrisis de verhuizing van de Tweede Kamer uitstellen omdat op de nieuwe locatie te weinig mensen op voldoende afstand van elkaar zouden kunnen werken. De verhuizing zou tijdelijk zijn, met ingang van komende zomer, omdat het Binnenhof gerestaureerd wordt. Uitstel zou veel extra geld kosten. Staatssecretaris Knops, die over de verbouwing gaat, is verbaasd over het standpunt van Arib.

Gerelateerde artikelen