Politiek9 okt '20 17:09

Rutte: Nieuwe maatregelen als we het tij niet keren

Auteur: BNR Webredactie

Als de coronacijfers de komende dagen niet verbeteren, komen er nieuwe coronamaatregelen. Daarvoor waarschuwde premier Rutte op zijn wekelijkse persconferentie. Vandaag kwamen er weer bijna zes duizend besmettingen bij.

Premier Mark Rutte tijdens een debat
Premier Mark Rutte tijdens een debat (ANP / Remko de Waal)

Ook het aantal ziekenhuis en ic-opnames nam toe. Vorige week nam het kabinet al een aantal maatregelen. Het is volgens Rutte nog te vroeg om te zien of die effect hebben. 'Het doel is dat de optelsom van het aantal contacten wordt verminderd en dat we daarmee ook het virus zoveel mogelijk terugdringen. Helaas is het moeilijk om vast te stellen of de maatregelen het gewenste effect sorteren.'

Luister terug | Dringend advies Rutte: Draag mondmaskers in publieke binnenruimte

En daarmee is volgens Rutte ook het antwoord op de vraag of aanvullende maatregelen nodig zijn nog niet te geven. 'Maar goed, als deze trend niet ombuigt en de komende dagen niet verbetert, dan zullen we daar niet aan ontkomen. Maar we hopen natuurlijk de koende 24, 48 tot 72 uur iets terug te zien wat positief is. Maar op dit moment zien we dat nog niet.' Het RIVM ziet wel dat de drukte in Nederland verder afneemt en mensen meer thuiswerken.

Luister terug | Ask me Anything | Regionale coronamaatregelen


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen