Politiek13 okt '20 16:18Aangepast op 13 okt '20 16:44

MKB-Nederland: horeca kan prima open blijven

Auteur: BNR Webredactie

De horecasector heeft de zaakjes goed op orde, dus het is onzinnig dat het kabinet de horeca weer op slot wil doen. Dat zegt ondernemersorganisatie MKB Nederland.

De werkgeversorganisatie reageert op de scherpere maatregelen die het kabinet gaat invoeren. Daarbij circuleren berichten dat de horeca, en dan met name cafés en restaurants, weer op slot moeten, maar ook zou er een vroegere sluitingstijd kunnen komen. 'Het sluiten van de horeca is geen effectieve maatregel en bovendien onverstandig', zegt Leendert-Jan Visser, directeur van MKB-Nederland.

Luister ook Overleeft de horeca een nieuwe sluiting?

Doodzonde

Door de maatregelen wordt de branche volgens VNO-NCW en MKB-Nederland onevenredig zwaar getroffen. 'De branche heeft zelf slimme maatregelen voorgesteld, die effectief zijn op het virus maar hun bedrijfsvoering niet opnieuw keihard raken. Het is doodzonde om daar niet iets mee te doen', vindt Visser.

Slimme tool

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) stelde vorige week voor dat de maatregelen voor de horeca afhankelijk zouden moeten zijn van onder meer de functie en de beschikbare ruimte. Door dat in een slimme tool in te voeren zou ieder horecabedrijf dan eigen maatregelen krijgen. Die kunnen dan ook meebewegen met het stoplichtsysteem dat de overheid momenteel ontwikkelt.

Luister ook Ook besmettingsangst schaadt bestedingen

Gesloten cafés in het uitgaansgebied van Eindhoven.
Gesloten cafés in het uitgaansgebied van Eindhoven. ( ANP)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen