Politiek18 okt '20 10:49Aangepast op 18 okt '20 11:16

Henk Krol verlaat eigen Partij voor de Toekomst na ruzie met Otten

Auteur: Aäron Loupatty

Na amper een half jaar is Henk Krol alweer vertrokken bij zijn eigen Partij voor de Toekomst. Na een hoogoplopende ruzie met Henk Otten, die eerder Forum voor Democratie is uitgezet, laat Krol nu in een persbericht weten dat hij deze nieuwe partij ook verlaat.

Henk Krol.
Henk Krol. (ANP SEM VAN DER WAL)

Henk Otten voegde zich eerder samen met mede-senator Jeroen de Vries bij de Partij voor de Toekomst, die opgericht was door Krol en Kamerlid Femke Merel van Kooten-Arissen, die inmiddels de partij ook al heeft verlaten. Otten en De Vries werden bestuurslid bij de partij, nadat ze beiden uit FvD zijn gezet.

Luister ook | Big Five van de generatiekloof: Henk Krol

Royement

Krol verlaat nu zijn eigen opgerichte partij vanwege het royement van bestuurslid Pieter Bogaardt, door De Vries en Otten. Krol verzocht hen het ontslag van Bogaardt in te trekken, maar dat verzoek bleef onbeantwoord. 'Er kan daarom maar één beslissing zijn, zeker nu een van mijn medewerkers ernstig door een van de senatoren is bedreigd', zo stelt Krol in een persbericht. De 'bedreiging' zou gaan om een app-bericht dat de woordvoerder van Krol, Frank Engelman, zou hebben ontvangen van senator De Vries. Daarin zou De Vries het volgende hebben gestuurd, zo meldt het AD: 'Vuile vieze smeerlap. Met je gelek en gekonkel. Ik weet je te vinden!'

Luister ook | Henk Otten wil nieuwe partij. Heeft dat zin?

Machtsstrijd

Krol en Otten zouden het aan de stok hebben gekregen met elkaar nadat Eerste Kamerlid Otten ook verkiesbaar wilde worden voor de Tweede Kamer. Otten ontkent overigens het geluid dat hij een plek op de kieslijst voor de Tweede Kamer ambieert. Krol wil zich nu niet meer bezighouden met de interne machtsstrijd bij de partij. 'Ik wil me verre houden van de interne machtsstrijd en het opportunisme, en richt me voor 100% op mijn inhoudelijke werk: mijn kiezers vertegenwoordigen in deze uitzonderlijk moeilijke tijd. Ik verlaat de PvdT', legt Krol uit.

Luister ook | Henk Krol: Stop met idiote rekenrente

Meer partijleden stappen op

In een persbericht dat Krol heeft verspreid, blijkt ook flinke achterdocht van Krol richting Otten te zitten. Daarin stelt de voormalig 50PLUS-fractieleider dat Otten zichzelf op de kieslijst wilde zetten voor de Tweede Kamer, zodat hij Krol na de verkiezingen uit de partij kan zetten en zonder hem door kan gaan. Ook diverse andere partijleden die als Statenlid of gemeenteraadslid zich hadden gevoegd bij de PvdT zeggen nu zich te distantiëren van Otten en De Vries, zo staat er in het persbericht van Krol.

Luister ook | Opgestapt PvdD-Kamerlid wilde eigenlijk voor zichzelf gaan


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen