Politiek23 okt '20 19:01

'Dierbare vriendin' in tweet Baudet was zijn eigen verloofde

Auteur: BNR Webredactie

Een van de twee 'dierbare vriendinnen' die Thierry Baudet vorig jaar in een tweet noemde toen zij in de trein door '4 Marokkanen' zouden zijn lastiggevallen, was Davide Heijmans, de vriendin van Baudet. Dat schrijven journalisten Harm Ede Botje en Mischa Cohen in hun boek 'Mijn meningen zijn feiten', over de politieke ontwikkeling van de FvD-leider.

Waarom Baudet de precieze identiteit van Heijmans nooit naar buiten heeft gebracht, is Botje en Cohen onbekend. 'Voor zover wij het hebben gereconstrueerd zaten zij en Robin de Keijzer, een bestuurslid van de jongeren van Forum voor Democratie, samen in de trein. Op vrijdagavond gaat Thierry Baudet vaak eten in Gusto Dei Signori in de Haarlemmerstraatbuurt en daar zijn Robin en Davide naartoe gewandeld.' Baudet heeft nog niet gereageerd op Mijn mening zijn feiten.

Luister terug | Jaap Jansen | Baudet krijgt niets

Waarschijnlijk vertelden zij verontwaardigd wat hun naar hun idee was overkomen, zegt Botje. 'Achteraf bleek dat totaal anders te liggen, maar Baudet heeft waarschijnlijk, zittend aan de dinertafel die tweet naar buiten gestuurd. Waarom ze nooit hebben verteld dat het om deze twee vrouwen ging weet ik niet. We hebben ze wel gevraagd om hun commentaar, maar er is nooit een reactie gekomen.'

Lees ook | Staat het vrije woord in Nederland onder druk?

Thierry Baudet (FvD)
Thierry Baudet (FvD) ( ANP / Bart Maat)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen