Politiek6 nov '20 18:25

Kabinet heeft avondklok wel horen luiden maar weet nog niet waar de klepel hangt

Auteur: BNR Webredactie

Het kabinet heeft nog niet besloten of een avondklok ingezet gaat worden tegen het coronavirus. Premier Mark Rutte kondigde dinsdag aan dat een avondklok overwogen wordt voor een aantal gebieden waar het virus hard om zich heen grijpt. Het thema houdt het Binnenhof al dagen bezig.

Met name coalitiepartij D66 ziet weinig in het idee van een avondklok, zegt politiek verslaggever Laurens Boven. De verdeeldheid die dat veroorzaakt binnen de coalitie heeft inmiddels ogenschijnlijk ook het kabinet geïnfecteerd. Waar premier Mark Rutte de avondklok heel nadrukkelijk niet uitsloot, benadrukte minister Ferd Grapperhaus van Justitie juist dat een avondklok nog helemaal niet aan de orde is.

Luister terug | Weinig waardering voor noodtoestand-plannen

Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid houdt het bij de mededeling dat er nog geen besluit is genomen. 'Er staat ons een aantal mogelijkheden ter beschikking, maar daar nemen we aanstaande dinsdag een besluit over.' D66-minister Sigrid Kaag zit als nieuwe D66-leider in een wat ingewikkelde positie. 'Ik heb net aangegeven dat het een heel belangrijk weegpunt is voor D66, maar vanuit de ministerraad ga ik het op dit moment niet becommentariëren.'

Lees ook | Kabinet gaat noodtoestand gebruiken voor avondklok

Minister Ferdinand Grapperhaus
Minister Ferdinand Grapperhaus ( ANP / Bart Maat )

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen