Politiek21 dec '20 08:56

ChristenUnie wil dat VVD draai maakt

Auteur: BNR Webredactie

De ChristenUnie twijfelt aan nog een keer regeren met de VVD. De VVD moet de kant van de ChristenUnie op draaien, zegt partijleider Gert-Jan Segers. Vandaag presenteert de ChristenUnie zijn verkiezingsprogramma. Verslaggever Thomas van Groningen sprak met Segers in Den Haag.

3 noodzakelijke hervormingen

'Er liggen een paar hele grote vraagstukken', zegt Segers die niet direct weet hoe die op te lossen. Volgens de CU-voorman zijn drie grote hervormingen noodzakelijk. 'Juist in coronatijd zien we wat niet deugt.' Wat niet klopt volgens Segers: een onrechtvaardige verdeling van de welvaart, een onevenwichtige arbeidsmarkt en een disfunctionele en onbetaalbare woningmarkt.

'Tot nu toe zijn er vooral liberale antwoorden geweest, maatregelen die uitgaan van individualisme, dat zet de toon. Wij willen een samenleving waarin je zorg hebt voor elkaar, met een veel beschermender overheid. De VVD moet echt een paar stappen zetten willen we verder kunnen.'

Segers wil onder andere meer geld voor politie, zorg en leraren én een miljard euro aan woningen voor ouderen. De ChristenUnie wil gemeenten verplichten om voor ouderen te gaan bouwen, 'dat geeft dan ook ruimte aan starters, het mes snijdt aan twee kanten'.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen