Politiek31 mrt '21 09:09

Ollongren wacht pittig debat vandaag

Auteur: BNR Webredactie

Kajsa Ollongren is negatief getest op corona en zal vandaag aanwezig zijn bij het debat in de Tweede Kamer over de mislukte eerste verkenning. Tijdens het debat moeten Ollongren (D66) en medeverkenner Annemarie Jorritsma (VVD) uitleg geven over het Omtzigt-briefje. 'Reken maar dat Rutte en Kaag vragen gaan krijgen', zegt politiek verslaggever Thomas van Groningen die een pittig debat voorspelt.

( ANP Bart Maat)

Luister terug | Ollongren en Jorritsma maken excuses voor omstreden notities

'Het is een blunder van jewelste', zegt Van Groningen die het niet onmogelijk acht dat Ollongren misschien wel moet opstappen. Volgens PPV-leider Wilders heeft ze zich als demissionair minister van Binnenlandse Zaken volkomen ongeloofwaardig gemaakt en moet ze het veld ruimen. Volgens Van Groningen wordt het in elk geval een pittig debat. En ook ongemakkelijk wellicht - de verschillende bewindslieden die bij Omtzigt-gate betrokkenen waren, zijn er ook vandaag bij. Als oud-verkenner en opdrachtgever van de verkenners, maar ook als fractievoorzitter, demissionair minister of Kamerlid. Want vandaag wordt ook de nieuwe Tweede Kamer geïnstalleerd.

Luister terug | Positie Rutte, functie elders?

Pieter Omtzigt zal daar overigens bij zijn. In hoeverre hij ook bij het debat over zijn persoon aanwezig zal zijn, is niet bekend. Wel is bekend dat de Kamer niet erg gelukkig is met de nieuwe verkenners: Wouter Koolmees en Tamara van Ark, die, net als Ollongren en Jorritsma, 'dichtbij' Rutte staan.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen