Politiek3 mei '21 16:33

Politici ontstemd door titelviering Ajax

Auteur: BNR Webredactie

Politici uit Den Haag en Amsterdam stellen vragen over de taferelen die gisteren te zien waren bij de Johan Cruijff Arena. Daar verzamelden zich zo'n 12.000 Ajax-supporters om het landskampioenschap te vieren. Op beelden is duidelijk te zien dat ze zich niet aan de coronaregels houden.

In heel Amsterdam zijn felicitaties te zien voor Ajax, nadat de club zondag met een zege op FC Emmen (4-0) de 35e landstitel heeft behaald. In de stad hangen vlaggen en posters en diverse gebouwen kleuren rood-wit. Maar er waren ook minder positieve reacties op de viering in de hoofdstad. Partijen in de Amsterdamse gemeenteraad willen uitleg van burgemeester Femke Halsema over de vele fans die zondag bij de Johan Cruijff ArenA een feestje vierden vanwege het kampioenschap van Ajax.

Luister terug | Ajax kampioen; Amsterdamse binnenstad loopt vol met feestende supporters

Verslaggever Martijn de Rijk stond bij de Arena en ging in gesprek met Marianne Poot, fractievoorzitter van de VVD in Amsterdam. Volgens Poot hadden zowel het stadsbestuur als voetbalclub Ajax meer kunnen doen. 'Was ook maar gewoon begonnen met zeggen: top dat Ajax heeft gewonnen, maar jullie moeten toch uit elkaar gaan want dit kan niet. Hoe is de communicatie met Ajax geweest? Ook los van de pandemie moet je dit soort communicatie erg scherp hebben. En dat lijkt niet het geval.' Ajax had meer verantwoordelijkheid moeten nemen en mensen na de viering naar huis moeten sturen, zegt Poot.

(ANP / Hollandse-Hoogte / Ramon van Flymen)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen