Politiek12 mei '21 14:41Aangepast op 30 mei '21 14:11

Baudet was ziek met coronaklachten, maar heeft zich niet laten testen

Auteur: Thomas van Groningen

Thierry Baudet, de partijleider van Forum voor Democratie, is recent ziek geweest met coronagerelateerde klachten, maar wil zich niet laten testen op corona. Ook niet nu blijkt dat andere aanwezigen van een wijnavondje op de fractiekamers van FvD positief getest zijn op covid-19. De politicus liet dat weten aan journalisten in het Tweede Kamergebouw, waar hij vandaag wel weer aanwezig is.

'Griep had ik. Met koorts. Misschien gewone griep, misschien de coronagriep, dat weet ik niet', zegt Baudet op vragen van journalisten. Hij zegt dat hij zich niet heeft laten testen. Op vragen of mensen in zijn omgeving wel positief zijn getest, laat Baudet weten dat zij positief zijn getest.

(BNR, Thomas van Groningen)

Eerder berichtte The Post Online al over een wijnproeverij die gehouden werd op de fractiekamers van FvD in het Tweede Kamergebouw. Dat zou gebeurd zijn op donderdag 15 april in de late avond, toen de avondklok nog van kracht was. Baudet erkent dat er wijn is gedronken, maar noemt dat een 'onderdeel van de werkzaamheden'. 'We werken toch continue met elkaar samen? We zitten steeds met elkaar in kamers samen? We zijn toch geen moslimland dat we geen wijn mogen drinken met elkaar?'

In de Tweede Kamer was Baudet aanwezig bij het debat over het eindverslag van informateur Herman Tjeenk Willink. Tijdens zijn inbreng brak Kamervoorzitter Vera Bergkamp kort in om met Baudet te spreken. Daarna verklaarde hij aan de plenaire zaal dat hij geen corona heeft, 'voor zover ik weet'. Bergkamp liet daarna weten dat meerdere Kamerleden zorgen bij haar hadden geuit over de mogelijke besmetting van Baudet.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen