Politiek24 mei '21 13:20Aangepast op 24 mei '21 14:05

Van 't Wout stopt tijdelijk wegens burnout

Auteur: BNR Webredactie

Demissionair minister Bas van 't Wout (Economische Zaken en Klimaat) heeft last van een burnout en legt het werk voor minstens drie maanden neer. Dat laat de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) maandag weten.

Bas van 't Wout
Bas van 't Wout (ANP / Remko de Waal )

Minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) zal hem de komende tijd vervangen. Sigrid Kaag, minister voor Buitenlandse Handel, zal tijdens die periode ook als minister van Buitenlandse Zaken fungeren. Ook komt er een extra staatssecretaris, die zich bezig moet houden met klimaat en energie. Deze zal uit de kring van de VVD komen, meldt de RVD. Wie deze functie gaat vervullen, wordt 'zo spoedig mogelijk' bekendgemaakt.

Luister terug | Fundamenteel herstelplan is aan volgend kabinet

Van 't Wout volgde in januari dit jaar Eric Wiebes op als minister voor Economische Zaken, nadat Wiebes vanwege zijn rol in de toeslagenaffaire was afgetreden. In juli vorig jaar werd hij staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid omdat Tamara van Ark doorschoof als minister voor Medische Zorg. Voordat Van 't Wout toetrad tot het kabinet, was hij vicefractievoorzitter van de VVD. Eerder was hij onder meer raadslid in Amsterdam en politiek assistent van Mark Rutte, de toenmalige staatssecretaris van Onderwijs.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen