Politiek28 mei '21 10:01

Alles in Den Haag vandaag in het teken van corona

Auteur: BNR Webredactie

Het wordt een drukke dag in politiek Den Haag. De formatiegesprekken gaan verder, maar ondertussen vallen er grote besluiten over het coronabeleid. En dan is er natuurlijk nog de persconferentie over de versoepelingen.

Informateur Mariëtte Hamer
Informateur Mariëtte Hamer (ANP LEX VAN LIESHOUT )

Luister ook | Nieuwe macht | Herman Tjeenk Willink

Eerst even de persconferentie. Daar gaan we horen dat stap 3 in het openingsplan van het kabinet doorgaat, vertelt politiek verslaggever Thomas van Groningen. Dat betekent dat je thuis straks vier mensen tegelijk op bezoek mag krijgen. Culturele instellingen als musea en theaters gaan weer open, net als restaurants en cafés.

Vervolglijn

Een aantal knopen moet nog worden doorgehakt. Denk daarbij aan de verkooptijden van alcohol. Nu is het nog zo dat er 's avonds na 20:00 uur geen alcohol meer verkocht mag worden. Maar de grote vraag is wat nou de vervolglijn is. Kunnen er in de zomer weer evenementen worden gehouden? En, daarmee samenhangend, kan na 30 juni op sommige plaatsen de anderhalvemeterregel worden losgelaten? Daar moeten nú beslissingen over worden genomen in verband met het afgeven van de vergunningen.

Formatie

Informateur Hamer krijgt vandaag een aantal kleine partijen op de koffie, zoals de PvdD, Volt en BIJ1. Het gesprek zal gaan over het herstelplan voor ná corona, waar de grote partijen gisteren al over hebben gesproken. En er komen vertegenwoordigers op het gebied van digitalisering langs bij Hamer. Daar zal ook ter sprake komen dat er misschien een minister van ICT moet komen.

Luister terug | 'Goed gesprek Rutte en Kaag met Hamer'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen