Politiek4 jun '21 17:39

Hoekstra over kabinet met GL en PvdA: 'Hamer moet eerst kijken naar andere opties'

Auteur: BNR Webredactie

Informateur Hamer moet eerst kijken naar andere varianten dan een coalitie met VVD, D66 en CDA met GroenLinks en PvdA. Dat zegt CDA-leider Hoekstra. Hoekstra ziet samenwerking met dat linkse blok niet zitten, zegt hij tegen BNR.

Volgens Hoekstra zijn er veel meer mogelijkheden. 'Er liggen een heleboel varianten op tafel die uitstekend kunnen en waar wij als CDA ook echt constructief naar willen kijken. Tegelijkertijd is in de media in de media één variant erg naar voren gekomen die inhoudelijk niet erg voor de hand ligt.' Daarom wil hij de deur open houden voor een variant met de CU, met VOLT, of met JA21. Ook sluit hij een coalitie met gedoogsteun en een coalitie met óf GroenLinks óf de PvdA niet uit.

Informateur Hamer heeft meer tijd nodig

Intussen heeft informateur Hamer aangegeven dat ze meer tijd nodig heeft. Ze had oorspronkelijk tot aanstaande zondag de tijd gekregen van de Tweede Kamer, maar neemt nu dus meer tijd. Hoeveel, dat wilde ze nog niet zeggen. 'Ik wil me niet vast laten prikken op een datum, maar ik wel zeggen dat de urgentie echt nodig is.'

Tot slot benadrukt Hamer dat de verschillen tussen partijen kleiner zijn dan ze lijken. Maandag gaat ze verder met de formatiegesprekken.

 ANP MARCO DE SWART
ANP MARCO DE SWART

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen